Desert Humana

Un bb de 6 luni poate fi salvat cu ajutorul nostru

Aici poti posta tot ce doresti

Moderatori: Daria, Dana.S

Un bb de 6 luni poate fi salvat cu ajutorul nostru

Mesajde somnorici » Joi Iul 21, 2005 9:41 am

Incep prin a spune ca acest mesaj l-am postat si in alte forumuri, in speranta de a fi citit de cat mai multa lume cu suflet mare.
M-a impresionat aseara, la Povestiri adevarate de pe postul Acasa, povestea Sabinei. Citisem despre ea si pe internet si, cu permisiunea celor care au facut-o cunoscuta, o redau si eu la randul meu.

"Dragi oameni de bine, stimate mamici si tati,
Va scriu in speranta de a primi ajutor de la dumneavoastra intr-o problema care ne depaseste pe noi ca parinti,cel putin financiar.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai ,va imploram sa cititi intai povestea noastra si apoi sa hotarati.
Daca-mi permiteti,va voi spune povestea noastra tragica,dar care poate avea un rezultat bun,adica vindecarea fetitei noastre de cel mai rar tip de cancer - HEPATOBLASTOM (cancer de ficat).
Fetita noastra are 6 luni de zile ,o cheama Cimpeanu Sabina Ioana,s-a nascut pe 05 Ianuarie 2005 ,sanatoasa, 3,3 kg. Nimic nu anticipa vestea pe care aveam sa o primim si care ne-a schimbat viata,credem noi.
Fetita a fost sanatoasa pana acum o luna,pe 10 Iunie 2005(exceptand o usoara raceala acum 2 luni),cand a avut febra destul de mare 38,5 grade Celsius.
De data aceasta nu am mai chemat doctorul de familie(am avut cred noroc) sa vada fetita si a vazut-o un prieten de familie(nu foarte apropiat),prof. doctor Arion Constantin de la Fundeni,specializat in pediatrie.
Acesta cred ca a fost marele noroc al fetei (si al nostru ca parinti) ca a consultat-o un doctor pediatru care stie foarte bine oncologia pentru copii.
Bineinteles ca de la prima palpare acest extraordinar doctor si-a dat seama ca este vorba despre hepatomegalie ,mai exact cel mai rar tip de cancer (1 la un milion ),dar totusi cel mai frecvent cancer la copii asa mici si anume HEPATOBLASTOM(ceea ce nu putem spune despre doctorul de familie care consultase copilul recent).
Noua ca parinti nu ne-a spus in acea seara suspiciunea lui,dar ne-a programat la o ecografie abdominala pentru urmatoarea zi ,unde am aflat disperati ca este un cancer de marime 11/8 cm la ficat si ca domnul doctor banuise asta cu o seara inainte,dar nu a vrut sa ne alerteze pana nu este 100% sigur.
Printre lacrimile care nu mai conteneau(ele nici acum nu se opresc tot timpul,dupa prima tura de citostatice -cand a intervenit aplazia-adica caderea tuturor analizelor,arsuri si rani ale pielii din gurita si pana la fundulet,ce mai totul era carne vie)am cautat pe internet tot ce se putea despre acest tip de cancer ,despre copii care au trecut prin asta si mai ales cum se poate trata si care este procentul de reusita ale acestor cazuri.
Am gasit foarte multe cazuri de copii care au reusit sa scape de acest tip de cancer si parintii lor care au facut site-uri pentru a-i ajuta pe altii in aceeasi situatie si pentru care le multumim lor si Domnului ca i-am gasit.
Am aflat ca din 2000 exista un protocol
de tratament cu succes care are un foarte mare procent de reusita si care consta in 4 sau 5 rund
e de tratament 5 zile cu citostatic(CISPLATIN si Adriblastin sau DOXORUBICIN -de unde si denumirea PLADO)pentru micsorarea tumorii,operatie pentru indepartarea totala a tumorii(sau mai multe pentru a nu ramane nici o ramasita) sau chiar transplant de ficat,si la sfarsit inca 2 runde de tratament cu citostatice,tocmai pentru a intra cancerul in remisie.
Dupa aceste 6-8 luni de zile cat dureaza totul,se testeaza pacientul foarte des ,urmand ca de abia dupa 4-5 ani de zile sa se declare ca nu mai poate reveni cancerul.
In disperarea noastra ,am inceput sa trimitem mail la toti cei despre care am citit,la toti cei care au incurajat acei copii in paginile lor,la multe cadre medicale care au participat la vindecarea copiilor si erau pusi la loc de frunte in acele pagini induiosatoare.
Spre surpriza noastra,am inceput sa primim raspunsuri foarte multe mai ales din America(multi ne-au oferit cazare gratuita,ne-au sfatuit la ce sa ne asteptam),dar si de la un doctor din Scotia ,de la spitalul Royal Hospital for Sick Children,orasul Edinburgh. Acesta ne-a raspuns chiar din prima zi (era Duminica) si ne-a incurajat si ne-a spus ca ar trebui inceput tratamentul cat mai repede sau mai ales macar dupa sfarsitul celei de-a doua ture de citostatice.
Citind cat am citit noi pe internet,incepi sa nu te mai miri de ce te ajuta un om necunoscut cand afla ca poate ajuta un copil in suferinta(lucru care la noi in Romania se intampla mai rar si atunci cand se intampla te intrebi daca nu are un gand ascuns).
Asa ca am pastrat legatura cu acest minunat doctor Pritchard care ne-a mai ridicat moralul, ca si doctorul Arion. Pentru aceste lucruri si pentru acesti oameni i-i multumim lui Dumnezeu!
Asa am aflat ca sunt 4 grupuri mari de studiu si tratament in lume:in S.U.A. ,Anglia, Germania, Japonia.Cum Anglia si Japonia ies din discutie pentru ca sunt foarte departe,Germania iese si ea deoarece nu stim spitale ,nu cunoastem limba si tratamentul este mai toxic si cu mai putine reusite,am optat pentru Anglia ,mai exact Scotia,Edinburgh,Royal Hospital for Sick Children.
Tratamentul a fost inceput la spitalul Fundeni(prima runda de citostatice),dar la noi nu prea exista medicamente(majoritatea le-am facut noi rost contra cost bineinteles),aparatura este ca si inexistenta,operatia in nici un caz nu se poate face la noi,nu mai vorbesc ca toate mamicile din salon au foarte multe medicamente ele,ca se mai si fura medicamente,ca i-ti trebuie pile la Institutul de hematologie pentru trombocite,eritrocite,masa,ca asistentele de multe ori sunt depasite,ca in weekend doctorul de garda nu face fata si mai rau te baga in panica,ca te intrebi tot timpul oare azi i-mi baga trombocite sau stau cu frica pana maine sa nu se intample ceva.
Asa ca dupa foarte mari peripetii si frica de a nu innebuni tu ca parinte si sa nu-l mai poti ajuta si mai ales frica de a nu se ivi vreo complicatie si a nu se descurca si copilul de numai 6 luni sa moara inainte de a ajunge la operatie,unde este riscul cel mai mare am decis sa nu mai asteptam si a doua runda de citostatice la noi in tara(tin sa precizez ca oricum trebuia sa plecam dupa a doua runda)si sa urgentam lucrurile si sa putem pleca in Scotia pentru tratament si operatie,mai ales ca fata a iesit din aplazie,analizele s-au imbunatatit si poate rezista zborului cu avionul.
Problema este insa aceasi ca si inainte :suma pe care o cere spitalul din Scotia este de 50.000 lire sterline(in Germania depasea 100.000 euro),suma pe care nu o avem si pe care nu o putem face rost nici chiar vanzandu-ne apartamentul in care locuim,mai ales ca spitalul din Edinburgh ne-a admis intr-un sfarsit pentru tratament ,dar ne-a conditionat venirea pe 18 Iulie 2005.
Acesti bani nu ne trebuie toti de la inceput,doar o parte din suma care se depune ca garantie intr-un cont si pe masura ce continua tratamentul ,se mai cer.
Binenteles ca daca este cineva interesat ,se pot pune la dispozitie toate actele din spital,toate mail-urile dintre noi si doctorul Pritchard din Scotia,toate analizele,tot ce este necesar pentru a dovedi ca ceea ce spunem este adevarat.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai(mai ales ca de succesul sau calitatea operatiei depind urmatoarele interventii si mai ales posibilitatea de a apare metastaze) ,va rugam sa ne contactati :
crisflo34@yahoo.com
0722363818
021 7717932
031 4091290
sau aici pentru orice informatie.
Cimpeanu Florentin
Cimpenu Irina Cristina
Va cerem scuze pentru lungimea scrisorii si va multumim pentru intelegere."
In urma emisiunii "Oameni care ajuta pe oameni" s-a deschis un teledon pentru a ajuta acest mic ingeras.
Numarul de telefon la care puteti dona 5 Euro este: 0900.9000.50.
Teledonul este valabil numai pana vineri 22 Iulie 2005.
Oameni buni, 5 Euro la care renuntam poate reprezenta salvarea aceastui copilas chinuit, care are numai 6 luni.
Conturile deschise pentru Sabina sunt:
Lei cod IBAN RO87RNCB5064000103030002
Euro cod IBAN RO33RNCB5064000103030004
Numarul de contact pe perioada cand Sabina e la tratament este:
Cosmina Neagoe: 0723305762
Puteti cere orice informatie pentru a va dovedi faptul ca povestea Sabinei este una reala.
Imagine
somnorici

Mesajde Lucia » Joi Iul 21, 2005 5:46 pm

Instinctul matern ne ajuta sa putem ajuta alti copii.

Noi putem face diferenta dintre viata si moartea acestei micute.

Imagine

Ca si o mica completare am sa adaug la conturi si adresa bancii.

Lei cod IBAN RO87RNCB5064000103030002
Euro cod IBAN RO33RNCB5064000103030004

BCR,SUCURSALA IULIU MANIU,NR.190-192,BUCURESTI.
CONTUL ESTE DESCHIS PE NUMELE CIMPEANU IRINA CRISTINA.
Unii ajuta pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati.

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde Lucia » Joi Iul 21, 2005 5:50 pm

Aceasta este o scrisoare catre ambasada Marii Britanii, din partea Dr. Jon Pritchard - Consultant Pedriatic Oncologist la The Royal Hopital for Sick Children - Scotia, care se va ocupa de Sabina pe timpul tratamentelor.

In scrisoare puteti gasi numerele de telefon ale doctorului, precum si adresele de e-mail.

Imagine

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde Lucia » Joi Iul 21, 2005 10:45 pm

Am ultimele vesti. Sabina e o norocoasa. In urma investigatilor facute in clinica din Scotia s-a constatat ca tumoarea a scazut la 6 cm si vena porta este libera.

Pentru ca acest caz l-am gasit pe internet, am rugat o prietena sa sune la clinica din Scotia pentru a confirma faptul ca Sabina si parintii sunt acolo.
Numarul la care a sunat: 0131-536-0000. Oricine poate suna pe acest numar si cei de la clinica dau toate detaliile cu privire la micuta.

Daca cineva doreste sa ajute si are semne de intrebare, poate suna. Am rugat doctorul sa scrie ceva despre Sabina pe pagina de web a clinicii, speram sa fie de acord si sa se gandeasca ca doua randuri de-ale lui pot salva viata acestei micute.

Parintii vor cere permisiunea spitalului pentru a deschide niste conturi pentru Sabina, astfel multi oameni pot dona direct in contruile clinicii. Speram ca vor accepta. Va tin la curent.

In primele 2-3 zile de campanie prin televiziuni din Romania si internet, s-au strans:
1849 Eur si 5.700.000 lei. Multi oameni au depus deja banii in cont, dar inca nu apar pe extrasul de cont.

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde Lucia » Joi Iul 21, 2005 11:03 pm

Pagina de web a Sabinei:

Romana
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Engleza:
http://sabinac.netfirms.com/

Aici puteti gasi acte, nume de contact, poze, etc.

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde crisflo34 » Vin Iul 22, 2005 12:54 am

Sunt Cosmina Neagoe, matusa Sabinei. Va multumesc mult pt ca aveti in vedere cazul acestui sufletel. Imi pare rau ca nu am avut timp sa intru mai devreme in aceste discutii,dar am ramas cu foarte multe probleme de rezolvat si cu 3 copilasi (2 ai mei + fratiorul Sabinutzei).
Suntem f bucurosi si optimisti dupa ultimele rezultate la analizele ce I s-au facut acolo. Tumora a scazut la 6 cm x 7cm ,iar medicii spun ca o vor putea scoate in intregime( odata cu jumatate din ficat). Speram san u fie necesar transplantul de ficat. Intre timp ma lupt cu strangerea fondurilor necesare. Am reusit azi sa strang (in urma emisiunii de pe Acasa Tv) aprox. 2000 EUR cash + ce se va strange in cele doua conturi din BCR. Am sa va tin la current cu sumele ce vor veni si cu starea de sanatate a Sabinei.
Am sa rog spitalul sa puna la dispozitie un cont si ii voi pune sa se intereseze cum isi pot deschide acolo un card. Poate ii va ajuta cineva din spital cu informatii.
Sunt convinsa ca doctoral va scrie cateva randuri despre acest caz si spun asta pt ca el ne-a ajutat f mult in tot ce a insemnat deplasarea Sabinei in Scotia. Nu ne-am asteptat la atat ajutor de la un om care nici macar nu ne cunoaste. Acelasi lucru simtim la fiecare telefon pe care il primim pt ajutor si la fiecare discutie pe care o vedem pe forum.
Pt orice informatie va stau la dispozitie cu documente.

Numarul meu de tel este 0723305762

Cosmina, matusa Sabinei
crisflo34

Mesajde Geaninoasa » Vin Iul 22, 2005 10:15 am

Doamne-ajuta!
NU stii de ce esti in stare, pana nu incerci!

Imagine
Geaninoasa

Mesajde somnorici » Vin Iul 22, 2005 10:42 am

Cosmina, te rog sa transmiti, daca vorbesti cu parintii Sabinei, ca sunt multi oameni care se gandesc la ei, care se roaga pentru ei si care plang si spera pentru ei!
Imagine
somnorici

Mesajde somnorici » Vin Iul 22, 2005 12:13 pm

Mesajul unei persoane implicate in ajutorarea Sabinei:

Oameni dragi,

Faptul ca Sabinutza deja a reactionat bine la tratament este mesajul ei catre noi: vrea sa traiasca si lupta pt acest lucru!

Sa ne gandim o clipa ca suntem mame sau viitoare mame si ca am fi disperate daca am fi pt o clipa in locul acestor parinti. De aceea cred ca orice mic ajutor pe care il puteti oferi va insemna enorm pt ei..

Haideti sa ii oferim Sabinutzei sansa de rosti si ea "mama"...
Imagine
somnorici

Mesajde olga ruxandra » Vin Iul 22, 2005 1:32 pm

Am sunat la teledon, Luni o sa ajung si la banca, din pacate am vazut mesajul abea acum si este tarziu. Doresc multa putere parintilor, iar Sabinei multa sanatate.
Imagine
olga ruxandra

Localitate: Bucuresti, pentru o perioada in Timisoara cu serv. sotului

Mesajde crisflo34 » Vin Iul 22, 2005 2:44 pm

Da am borbit cu ei si sunt Ok. asreapta inceperea citostaticelor.
Am vazut ca pe alte forumuri a apucat sa spuna si Florin Ceva. El este tatal. L-am rugat aseara sa intre la un interenet cafe sa zica ceva.Probabil ca fiind scunp 1 lira /jumate ora nu a apucat peste tot.
Sunt fericita ca am reusit sa strngem Aprox 4000 eur si lupta continua.
Sabinutza nu vrea sa plece din locul in care a trimis-o Dumnezeu si noi ne luptam sa o tinem aici.

Cosmina , matusa Sabinei
crisflo34

Mesajde Lucia » Vin Iul 22, 2005 4:39 pm

Documente medicale Sabina:
http://sabinac.netfirms.com/documente.htm

Contine:
- Buletin de analize medicale descrie simptomele
- Raport medical cu diagnosticul Hepatoblastom
- Cerere de viza de la Fundeni pentru ambasada Marii Britanii mentionand ca tratamentul nu este posibil in Romania
- Raport medical de la Fundeni
- Cerere de visa de la Dr. Pritchard pentru ambasada Marii Britanii

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde Lucia » Sâm Iul 23, 2005 12:57 am

La rugamintea doctorului Pritchard, am sters adresele lui de e-mail precum si numarul de telefon mobil. Daca doriti sa cereti informatii despre Sabina, va trebui sa sunati pe numarul clinicii:
0131-536-0000

Lucia Csoma
Lucia

Mesajde crisflo34 » Dum Iul 24, 2005 12:40 am

Am vorbit la tel cu sora mea si iubita mica e foarte bine incepa sa ii placa carnitza. I-am dat de acasa ceva borcanele cu mancare de bebe si in sfarsit l-ea prins gustul si vrea si ea mai multa mancarica solida. Asta ii bucura pe medicii de acolo f tare. Sper sa treaca cu bine si mult mai usor decta in tara peste urmatoarea cura de citostatice.
Poate odata o sa am putera sa povestesc prin ce a trecut in tara dupa citostatice. Nu pt a ma racorii eu , ci pt alte mamici ce vor trece prin aceleasi etape si care trebuie sa stie ce le asteapta. E greu, e fff greu.

Cosmina, Matusa Sabinei
crisflo34

Mesajde Lucia » Dum Iul 24, 2005 6:20 am

Cu ajutorul teledonului s-au strans: 1510 Euro.

Suma stransa in acest moment este de aproximativ: 6.710 Euro incluzand teledonul.

Astazi am trimis $150 ce am reusit sa-i strang de la toate forum-urile in care am postat cazul Sabinei. Prietenii prin care i-am trimis, o sa-i depuna in banca cand ajung in Romania. Ma rog sa pot aduna mai mult. (acesti $150 nu intra in cei 6.710, ii vom adauga cand vor ajunge in Romania)

Multumesc pe aceasta cale tuturor donatorilor.

Lucia Csoma
Lucia

Următorul

Înapoi la Discutii generale