la 2 luni puiutul primeste vaccin in ambele picioruse (

) : dtp intr-unul si antihepatitic in celalalt. antipolio, cel de-al treilea vaccin de la 2 luni, e buvabil (2 picaturi pe guritza). dintre cele 2 injectabile, dtp-ul e cel care provoaca reactii adverse (eritem, febra). la 4 luni, puiul va primi numai dtp (iarasi

) si antipolio, la 6 iarasi 3 vaccine (ca la 2 luni) ... etc. puiul meu, de ex, n-a avut absolut nimic la 2 luni, parca nici nu facuse vaccin, nici macar nu i se inrosise piciorusul (iar io, mama desteapta, uitasem sa-i pun compresa rece !!!

). saptamina trecuta, insa, dtp-ul ne-a cam creat probleme: piciorusul l-a durut tare (chiar dk de data asta i-am pus compresa), spre seara a facut si febra (39 !!!), chiar dk ii administrasem un supozitor de paracetamol! din fericire, am putut sa-i dau panadol baby (atentie: nu se da la puiutii sub 3 luni decit cu avizul doctorului !!! chiar si-asa, cu MARE, MARE PRUDENTA !!!); minunat medicament, febra a inceput sa-i scada cam la 5 minute dupa administrare. partea amuzanta a fost cind i-am dat siropelul, care are gust de capsuni (sau portocale, sint 2 variante) si o consistenta foarte viscoasa. pruncul meu, cum pina azi a primit numai tzitzi, nu era obisnuit cu gusturi noi; ce fatza a putut face cind a simtit panadolul pe git

!!! mai ca l-ar fi scuipat

... noroc ca n-a facut la fel azi, cu suculetul de morcov (dimpotriva, l-a "lipait" cu placere). mda, am cam divagat de la subiect. draga bulinuta, nu fii ingrijorata. intotdeauna, la vaccin, mamele pling mai mult decit pruncii si le doare mai tare. e DOVEDIT clinic

... dar e spre binele puiutului !
multa sanatate la mamici si la pitici