comportament de raceala...

Copilasul tau are probleme de sanatate ? Cauti un sfat ? Incearca aici.

Moderatori: Daria, danielac

comportament de raceala...

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 11:06 am

Alex a mea are rosu in gat pentru prima data. Am fost la medic dar stiti cum sunt medicii astia de familie. Aglomeratie...a consultat-o, mi-a raspuns pe fuga la cateva intrebari, iar cand am ajuns acasa...tot aveam o multime de necunoscute. De exemplu: daca abia incepusem diversificarea...e bine sa continui sau sa o tin pe laptele cu care era obisnuita pana termina tratamentul? Eu ma gandesc ca poate de asta a si racit...ca o lasasem mai moale cu lapticul ca sa poata trece la supita. A avut timp un virusel sa-si faca de cap... Asta n-am putut s-o intreb pe doctora ca ea ma bate la cap sa incep diversificarea de la 2 luni si eu nu am vrut. Asa ca am zis ca ea si am facut ca mine...Adica diversificare la 6 luni.
O scot sau nu din casa pe perioada asta? Este bine sa-i fac baie sau nu?
Spuneti-mi si mie un decongestionant nazal care sa se poata aplica mai usor ca simplul ser fiziologic pus cu seringa e mai greu de pus in nas... :roll:
Ce sa-i fac sa ii treaca cat mai repede? Mi-e mila de ea ca respira greu chiar daca ii scot mucisorii des ...ii curge mult nasucul, ii lacrimeaza ochisorii, stranuta de nu stie ce e cu ea, si face putina febra. Doctora ne-a dat Ospamox, Nurofen pt copii, si Bromhexim (dar inca nu tuseste). Oare sa-i dau totusi?
Of , Doamne greu e sa fii mamica in momente din-astea... :(
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 11:27 am

Multa sanatate va dorim si sa treaca repede si fara urmari !!!
In nasuc noi puneam Vibrocyl, in camera lasam pe calorifer apa firbinte cu ulei de eucalipt, ii aspiram des nasucul sa poata respira. Eu i-am facut baie espre sa-i pot curata bine nasucul. De iesit ieseam, dar putin.
Cu rosu`n gat ne-am luptat si noi si ne vom mai lupta ...
Imagine
Daria

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 11:39 am

Multumesc Daria. Prompta, ca de obicei! :)
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 11:48 am

Si nu uita ca Ospamox-ul este antibiotic, sa-l luati 5 zile ! Cred ca-l aveti la 12 ore, este bine sa nu fie mare decalajul (mai mare de 2 -3 ore, io asa stiu).
Va doresc multa sanatate, intr`adevar, este groaznic sa-ti vezi puiul ca sufera ...
Imagine
Daria

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 12:15 pm

E buna si informatia asta. Nu stiam exact cat timp sa ii dau. Mai spune-mi si alte sfaturi cand iti mai amintesti ceva... Merci!
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 1:54 pm

Ancutzei,
cred ca laptele matern este cel mai bun leac :wink: pe langa medicatie si mandra ta isi va reveni in doua zile. Dar repet, chiar daca isi revine complet , trebuie sa ia medicamentul 5 zile , sa nu dezvolte organismul rezistenta la el .
Cum stati cu febra ?
Imagine
Daria

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 2:05 pm

Mica...adica a facut o data 38,6 si i-am pus un supozitor si ii mai pun seara la culcare chiar daca nu are febra, preventiv. cel putin asa m-a sfatuit doctora. Nu stiu...o fi bine? Mai rau e ca am luat-o si eu... :cry:
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 2:14 pm

Si eu i-am pus preventiv supozitor cu paracetamol, decat sa fie mai rau ... si-i verificam pe timpul noptii (noi o data am facut febra).
Ufff ... sanatate multa si tie, baga Vit.C !!!
Sanatate muuulta amandurora !

http://www.bebelusultau.ro/forum/viewtopic.php?t=423
uite, iti recomand reteta Geaninoasei este suuuper, eu am folosit-o !!!
Imagine
Daria

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 3:02 pm

Da, si eu o verific de mai multe ori pe noapte, chiar dc dorm cu ea in brate...Multumesc si pentru reteta. O sa o incerc desi beau ceai la greu, ceva contra racelii si gripei, de la nu stiu ce firma. Ideea e ca trebuie sa ma pun cat mai repede pe picioare, nu pt mine ci pentru ea.
Am intrebat aici de sfaturi, pt ca vreau sa-i fortific imunitatea nu sa i-o distrug. Asa am patit-o eu de cand a bagat mama in mine toate neamurile de antibiotice si acum nimic nu mai ajuta. Asta e ...parintii nostri nu au dispus de atatea mijloace de informare si au facut si ei ce au putut...problema e ca in unele zone se procedeaza la fel. Aseara am auzit de un bebelus de 3 saptamani care din nefericire a murit pentru ca mama lui nu a avut lapte la san si in disperare, nestiind ce sa-i dea sa manance, i-a dat lapte de vaca, exact asa cum era...Ma doare cand aud de astfel de cazuri...nici copilul, nici mama nu sunt vinovati deoarece in orice maternitate se poarta cu tine de parca esti mama de cand lumea, si fie te trateaza cu dispret si-ti spun ceea ce spun ca si cand te-ar certa, fie nu-ti spune nimeni nimic...
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 3:10 pm

Doamne fereste ! :cry:
Ai dreptate, informarea este foarte, foarte importanta !!! Eu am invatat cele mai multe lucruri de pe internet, de la voi, mamicile de pe forumuri !
Imagine
Daria

Mesajde Dana.S » Joi Noi 02, 2006 3:19 pm

Ancutzei, nu e nici o nenorocire daca ii dai odata antibiotic, numai sa-i dai asa cum a zis si Daria macar 5 zile (noua ne-a recomandat chiar 7 zile la un moment dat).
Dar pe viitor, incearca sa-i dai cat mai rar antibiotic. Stiu ca e greu sa nu asculti de doctor, e chiar imposibil. Dar asigura-te ca doctorul nu este din cel care prescrie antibiotic pentru orice rosu in gat.

Eu de abia cand avea fetita 2 luni am gasit o doctorita in care sa am incredere si care in 2 ani si jumatate nu i-a prescris niciodata antibiotic. Fie-mea a luat doar de 2 ori antibiotic de cand e ea si de fiecare data a fost prescris de alt medic, prima data inainte de a o cunoaste pe actuala, a doua oara cand ea era in concediu si am fost la dispensar de nevoie.
Si a avut si copila mea parte de rosu in gat de multe ori, dar i-a trecut mereu cu antitermice, picaturi in nas si sirop de tuse, toate numai la nevoie. Si multe fructe (cand se putea, evident, nu la 2 luni).

Insanatosire grabnica!
Imagine
Dana.S

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 4:55 pm

Bine ca ai scris, pt ca chiar voiam sa te intreb cum poate sa treaca rosu in gat cu paracetamol? Am incercat si eu dar nu am reusit. Cel putin in cazul meu care...am scris cum sunt. Dar am incercat cand eram gravida sa nu iau antibiotic pt ca ma temeam pt bebe, si am ajuns cu suprainfectii in faringe, laringe si toate alea...de s-au minunat aia cand am ajuns in maternitate sa nasc cum am supravietuit. M-au bagat urgent pe penicilina injectabil si-am tras mai rau decat din cauza operatiei de cezariana. Aveau alea o placere sa faca injectiile la viteza...si sa vada cum te strambi de durere in urma lor...ceva de groaza.
Poate ca la copii asa de mici care o iau practic de la zero, poti pacali racelile cu chestii simple... sau le-ati dat si vitamine?
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Mesajde Daria » Joi Noi 02, 2006 5:11 pm

Io recunosc ca de vreo 4 ori am luat antibioticul, pt rosu si puroi in gat, imi era teama de suprainfectii si nu m-am riscat.
Dupa ce a implinit mandra 1 an, ii dadeam sirop de echinaceea cu propolis si cate o tableta de Vit.C diluata in sucul de fructe, cand imi aminteam. Altceva pt intarirea imunitatii nu ii dau.
Imagine
Daria

Mesajde Dana.S » Joi Noi 02, 2006 9:30 pm

Cand mi-a zis prima data doctorita ca are rosu in gat dar sa nu-i dau nimic in afara de antitermic si numai daca face febra, am zis ca a luat-o razna. :lol: Dar cum imi castigase deja increderea si stiind ca antibioticele fac rau, am facut cum a zis ea. Nici macar antitermic nu i-am dat atunci, pentru ca nu a avut febra. Si i-a trecut fara probleme.

Vitamine nu i-am dat, am incercat odata (tot eu o batusem la cap pe doctorita cu vitaminele, in speranta ca-i va creste pofta de mancare) dar a facut o iritatie urata la poponet si le-am intrerupt.

Pentru cresterea imunitatii i-am dat anul trecut (la 1 an si 8 luni)Ribomunyl si tot asa facem si anul acesta, mai ales ca a inceput gradinita. Dar asta este impotriva bronsitelor, pneumoniilor, nu si a virozelor simple, asa ca mai avem de tras. :? Oricum, se pare ca suntem pe drumul cel bun, cu perioade de sanatate din ce in ce mai lungi. :D
Imagine
Dana.S

Mesajde ancutzei » Joi Noi 02, 2006 10:37 pm

Deci se poate...Multumim de urari si incurajari. Sper doar ca si Alexandra mea (ca vad ca mai sunt muuulte Alexandre pe aici...) sa semene la sanatate cu taticul ei care ...nu tin minte sa-l fi vazut bolnav vreodata. Si viroze si raceli...sa nu se lipeasca de ea! Da, Doamne!Si puiutilor vostri la fel caci una e sa-l tii in casa ( ca deh, are numai 6 luni) si alta e sa frecventeze gradinite si crese unde colectivitatile mari aduc pericole din cele mai diverse.
Sanatate multa, la mamici si puiuti!
Anca si bebe Alexandra
Imagine
ancutzei

Următorul

Înapoi la Medicina